3 Aralık 2010 Cuma

ADI: AYLİN

   ADI: AYLİN Ayşe Kulin'in 1997 yılında piyasaya çıkardığı ve yaşanmış bir hayatı anlattığı kitabıdır. Fakat; günümüzde yeni baskıları da bulunduğundan kitap ilk çıktığı yıllardan daha fazla ilgi görmektedir.
   Kitap köklü bir ailenin kızı olan Aylin Devrimel'in fırtınalı yaşam öyküsünü anlatmaktadır. Kitap kısaca; Aylin'in Amerikan Kız Koleji'ni bitirdikten sonra, eğitimini tamamlamak üzere Paris'e gitti. Bundan sonraki yaşamı baş döndürücü bir hızla atlayarak geçti. Libyalı bir prensle evlendi ve prenses oldu. Fakat; bu evliliğinde mutluluğu yakalayamadı ve eşinden boşandı. Sonrasında Aylin çok istediği okul olan tıp fakültesini kazandı. Bu okul da kendisine yardımcı olan hocasıyla evlendi, fakat sonuç yine mutsuzluk getirdi. Bir kez daha  Micheal ile evlendi ve onla da mutluluğu yakalayamadı. Sonunda kendisini tamamen işine adadı. Amerikan ordusuna doktor sıfatıyla katıldı. Körfez Savaşı'nda ruh sağlığı bozulan hastaları tedavi etti. Bu görevi sırasında orduda ki askerlerin cesaretlenmek için aldıkları bir ilaç olduğunu anladı ve bu durumu yetkililere bildirdi. Fakat yetkililer bu durumdan haberdar olduklarını ve bunu görmezden gelmesini istediler. Aylin bu durumu kabullenemedi ve görevinden ayrıldı. Ve sonunda bir sabah hizmetçisi O'nu arabasının altında ölü buldu.
   Yazar Aylin'in başarılarla dolu hayatını oldukça açık bir dille ve gayet akıcı bir üslupta anlatmıştır. Benim fikrime göre; yazarın bu kitapları da diğer kitapları gibi okunmaya değer bir kitaptır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder