21 Temmuz 2011 Perşembe

SIMON WOOD / ÖLÜM EZGİSİ

"Ölüm Ezgisi" Mayıs 2011'de piyasaya çıkan bir kitap.. Genel olarak kitapta ki olaylar şöyle gelişmektedir: MTM adlı şirketin çalışanları tek tek ölmektedir. Önce Chaudary ve Shane'ın ölümü ile başlar olaylar..  Bu olaylar Shane'ın yakın arkadaşı ve aynı zamanda Part time olarak MTM'de çalışan Hayden'ın dikkatini çeker. Hayden olayları araştırmaya başlar, dedektifler ve polisler olayların intihar olduğuna kanaat getirir. Çünkü, iki kişinin de ölümüne tanık olan görgü tanıkları vardır. Fakat sonrasında MTM çalışanlarından 12 kişi bir yangın sonucu ölünce bu işin bir komplo olduğu ortaya çıkar ve FBI olayların detaylı araştırılmasını ister. Bu olayları başlatan kişi hiç kimsenin bu işten haberi olmamasını istediği için Hayden'ı bir tehdit olarak görür ve onu da öldürtmek ister. En sonunda bu mücadelede kazanan taraf Hayden olur ve diğer ölen kişilerin bir panzehir sonucunda öldüğü ortaya çıkar. Bu kişilerin ölümünün altında ise; diğer tüm kişilerin ölümüne yol açacak kuvvette bir ilaç olduğu anlaşılır. Bunu yapan kişinin ise Esklade adında bir kişi olduğu kitabın sonunda ortaya çıkar.
Benim fikrime göre; kitap çok basit bir dille yazılmış, merak ve gerilim duygularını en alt seviyede hissettiğim kitaplardan biriydi. Bence Ölüm Ezgisi ne dili, ne de anlatımı açısından okunmaya değecek bir kitap değil. Keşke kitabın içeriği de adı kadar güzel olabilseydi.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. kitap rafımda duruyor.daha okumadım,okumasammı acaba,zaten anlatmışsın olan biteni okumayada gerek kalmadı,galiba nedersin:))))

    YanıtlaSil
  3. Keşke spoiler vermeseydin.

    YanıtlaSil